Nie jesteś zalogowany na forum.
MARKA I MODEL: Volkswagen Passat B3 GT Variant
SILNIK: 2.0 ADY
MOC: 115 PS
MODY POD MASKA: Odmalowana na nowo komora, silnik i wszystkie elementy typu zbiorniczki pomalowane na czarny mat, stoczone koło zamachowe.
ZAWIESZENIE: Gwint kw v2 przód, v1 tył.
UKŁAD HAMULCOWY: Seria z vr6, 288mm przód wentylowane, 226mm tył zwykłe, piasty 5x100.
KOŁA: RH ZW1 17' 8J przód, 8,5J tył, opony 195/40 falken, adaptery z 5x100 na 5x112.
NADWOZIE: Seria GT, czerwone lampy tył, zderzak usa przód, czarne znaczki, usunięta wycieraczka tył.
WNĘTRZE: Szara deska i plastiki, jakieś podobne do kremowych welurowe półkubełki, ogólnie przyjemnie dla oka i wygodnie Z wyposażenia el szyby, el lustra, el szyber, mfa, tempomat (brak pompki), klima (brak wszystkiego spod maski), podgrzewane fotele (brak wiązki).
AUDIO: seria nic ciekawego
ZMIANY PRZEPROWADZONE: Auto kupione jako sama buda bez silnika i kół. Kupiłem go na daily, żeby na spokojnie robić sobie drugie auto, które wciąż czeka. Wrzucony silnik 2.0, uszczelniony i pomalowany, cały układ wydechowy nowy, założony gwint oraz koła i tak się pomału jeździ.
PLANY: Na chwilę obecną montaż poliuretanów na belkę i wahacze oraz zmiana gazu z mieszalnika na sekwencję. Przerejestrować i założyc blendę us, która czeka. Za dość długi długi czas swap silnika, prawdopodobnie 2.8 24v. Ale to za kilka latek.
No i na koniec jakieś zdjęcia, czyli krótka historia auta u mnie:
Zaraz po zakupie na pożyczonych kołach:
Założone stalowe felgi i malowanie komory:
W między czasie przymiarka kół kejrolsa BBS RC 041 oraz kół Maćka avus w 18tce:
Dawca silnika oraz montaż:
Złożony na stali i seryjnym zawiasie:
Kupione koła i pierwsze przymiarki:
No i jakiś tam efekt:
Zmieniłem też końcówkę wydechu na dwie, nie są do końca takie jak chcę, ale lepsze to niż wisząca rura. Finalnie chcę końcówki od a6 c5 lub a4 b7, dwie lekko skierowane w dół:
zw1 robi robotę na nim...dorwać blende us i bella.
Audi 80 112ps VW Polo 75ps VW Golf mk2 90ps BMW e34 525i 192ps VW Corrado 2.0 115ps BMW e34 520i 150ps VW Corrado 2.0 170ps BMW e34 525i 170ps Astra Bertone F 2.0 115ps VW Passat b4 VR6
Ten passek to sztos w chuj, tak się nim jaram
VW Golf Mk. 2
Polonez Atu Plus
Fajna maszyna :-)! Na żywo prezentuje się o niebo lepiej.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/download … &mode=view
Moje brzydkie kaczątko wyrosło na pięknego łabędzia
No dzięki dzięki Ogarnąłem paska chodzi już na benzynie winna pompa paliwa była. Szału z mocą nie ma, bo przepływka jest padaka, ale jak tylko chodził to przy pierwszej jeździe w czwartek przegub wewnętrzny poleciał i Maciek holował mnie do domu
Wczoraj zmieniłem ten przegub, założyłem osłonę pod silnik i zmieniłem tą brzydką końcówkę wydechu. Końcówki nie są takie jakbym chciał, bo chciałem lekko skierowane w dół jak a a6 c5, ale dostałem za darmo także jest lepiej niż było
Dzisiaj założyłem filtr kabinowy, gałkę zmiany biegów skórzaną i jedną brakującą listwę na szynie fotela
Aktual. Jakieś tam fotki z Moto pikniku:
Jedno z podwórka kolegi, plastiki i opony nie wybrandzlowane także bez komentarza
No i jedno takie jaki mam widok w lusterku